Campaniile de marketing prin e-mail se vor schimba, însă obiectivul rămîne același. Vrei să compuni e-mailuri care să atragă atenția și să încurajeze acțiunea. Ai nevoie doar de cateva sfaturi ca să îți promovezi profesionist afacerea. „Atelierul Digital” îți arată cum cum sa realizezi subiecte atractive pentru emailurile trimise, să scrii un conținut concis, cu îndemnuri puternice și cum să incluzi linkuri utile pentru clienți.
Ai creat deja o bază de date cu informații despre clienții tăi și ai ales un serviciu de e-mail marketing. Ești gata sa demarezi prima campanie. Hai sa aflam cum să atragi clienții cu linii de subiect convingătoare și cum sa le menții atenția printr-un conținut concis și relevant.
Să zicem că ai un magazin de produse pentru animale de companie. Ai colectat numele, e-mailurile și tipurile de animale ale clienților potențiali, iar acum ești gata să lansezi prima campanie. Intenționezi să trimiti proprietarilor de câini și pisici oferta ta pentru cele mai bune tipuri de mîncare naturala pentru animale. Dar, pentru a-i convinge să citească newsletterul, va trebui întai să-i faci să deschidă e-mailul.
Tocmai de-asta e important ca mesajul din subiectul newsletterului să fie convingător. E important să faci o primă impresie bună. Gîndește-te la ce văd clienții cînd se uita în inbox-ul lor. Vor vedea doua lucruri: numele magazinului în cîmpul „expeditorului” și subiectul mesajului. Le starnește e-mailul tău curiozitatea? E indicat utilizezi în campul „expeditorului” numele și e-mailul magazinului sau al brandului tău. Oamenii sunt mai înclinați să deschidă un e-mail de la cineva pe care îl recunosc sau în care au încredere.
Subiectul e-mail-ului contribuie la succesul sau eșecul campaniei. Un mesaj eficient în linia de subiect va convinge oamenii să deschidă e-mailul. Unul mai puțin inspirat poate face ca e-mailul să fie șters sau să ajunga în spam. De aceea e recomandat ca subiectul unui newsletter să fie format din maxim 10 cuvinte. Încearcă să rezumi acolo cele mai valoroase și relevante informatii din e-mail.
Atunci cînd este posibil, personalizează cît mai mult subiectul. De exemplu: „ai cel mai sănătos caine beagle din Aviației?” E bine să eviti cuvinte ca „gratuit”, „reducere”, și „special”, precum și simbolurile monetare sau semnele de exclamare, pentru ca uneori acestea declanseaza filtrele de spam.
Bun, acum ca ai atras atenția clienților, iar ei au deschis newsletterul tău, ai făcut jumatate din treaba. Mai trebuie să iei în considerare și un alt aspect: cît de ocupați sunt aceștia și cîte mesaje ii bombardeaza zilnic. Chiar daca ai scris cel mai interesant mesaj cu putintă, acesta va fi citit doar pe diagonală, asș că fii concis. Paragrafele trebuie să fie scurte, în jur de 1-3 propoziții și axate pe o singură idee. Dacă nu vrei să încarci prea mult newsletterul, poți adăuga linkuri către informații suplimentare de pe site.
Linkurile din e-mail ar trebui să includă îndemnuri sau call-to-action. Încurajează-i pe destinatari să dea click pentru a vedea ofertele de pe site.
De exemplu, un link ar putea avea mesajul urmator: „da clic aici și primesti 25% reducere la următoarea comanda de mîncare bio pentru pisici” sau „livrare gratuită la toate comenzile de peste 100 de lei”. Utilizeaza un text și un design potrivit pentru a evidenția continuțul și ofertele importante. Ah, și mai trebuie să incluzi ceva: linkuri în partea de jos a mesajului. Ele vor permite utilizatorilor dezabonarea, modificarea preferințelelor contului sau actualizarea informațiilor de contact. E bine sa le oferi utilizatorilor un mod cît mai simplu de a renunța la newsletterele tale, mai ales ca în unele țări acest lucru este impus prin lege.
Așadar, reține informațiile cheie ale lecției:
- unu, găseste un titlu scurt, dar puternic.
- doi, scrie conținut concis, pe un ton distractiv și atrăgător.
- trei, include linkuri utile, care îmbunătățesc experiența clienilor, influențînd mai multe vînzări.
Cu fiecare campanie de e-mail marketing vei învăța din ce în ce mai multe despre ce funcționează și ce nu în newslettere. Cu timpul, vei crea e-mailuri mai bune pentru clienții tăi, care, la rîndul lor, te vor ajuta să îți dezvolți afacerea.
Platforma „Atelierul Digital” a fost creata de Google pentru a oferi instrumentele necesare celor interesati sa invete mai multe despre mediul digital. Acesta ofera pregatire in lumea digitala sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gama cuprinzatoare de domenii: de la cum sa-ti construiesti prezenta online, la campanii de marketing in social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienti. Iata care sunt avantajele unei astfel de certificari.
Programul consta intr-o serie de 23 de module gratuite, ce cuprind exemple, studii de caz si detalii despre o arie larga de subiecte; de la cum iti construiesti o prezenta online pana la cum reusesti sa vinzi mai mult prin intermediului marketingului digital.
Odata finalizate cursurile online, absolventii vor primi o certificare din partea Google si IAB Europe.
Mai mult, notiunile invatate in cadrul programului Atelierul Digital reprezinta baza pentru o viitoare cariera in marketing digital, ecommerce sau publicitate online.
Diploma se obtine dupa parcurgerea tuturor modulelor din Atelierul Digital.
Invata ce trebuie sa contina planul tau online, pe Atelierul Digital
Leave a Comment