Creeaza încă de la început un site adaptat pentru dispozitivele mobile. O abordare buna poate fi designul adaptabil sau în engleza „responsive”.
Aceasta detecteaza automat tipul de ecran utilizat și afiseaza site-ul în consecință. Spre exemplu, o variantă „responsive” va așeza vertical textul și fotografiile de pe site pe un smartphone atunci cînd este ținut vertical. Încearc testul de compatibilitate Google cînd vrei să aflii cum se comporta site-ul tău pe mobil .
Nu uita de aspecte precum glisarea sau atingerea, care sunt unice pentru ecranele tactile. Asigură-te ca aceste tipuri de intrări primesc un răspuns corespunzator din partea site-ului.
Mai departe, foloseste pictograme intuitive și afisează conținut clar și bine organizat. Asta ii va ajută pe vizitatorii care au ecrane mai mici să găseasca ceea ce cauta. De asemenea, este recomandat să afișezi la vedere adresa și numărul de telefon.
Mai departe, testează funcționarea site-ului de pe cît mai multe dispozitive și browsere. Funcționeaza site-ul de fiecare dată? Ți se solicită să descarci pluginuri? Acest lucru ar putea fi un pas în plus de făcut pentru vizitatori și ii poate îndepărta.
În final, reține că site-ul tău nu trebuie doar să vîndă, ci și să rezolve probleme. Imaginează-ți că ești un vizitator. Întreabă-te de ce ești aici, ce soluție cauți? Să zicem că ești proprietarul unei cofetării care face torturi la comanda. Cineva care îți viziteaza site-ul probabil că doreste un tort. Poți scrie pe pagina produsului despre stilul decorațiunilor, incluzînd și imagini pentru inspirație. Un comentariu și fotografii de la un client real pot fi din nou o idee bună.
Ca sa sumarizăm, cînd creezi un site, asigură-te ca paginile se încarcă repede, arată excelent și se comporta adecvat. Indiferent de dispozitivul și browserul folosit de utilizator, site-ul trebuie să poată fi utilizat ușor. Gîndește-te la clientți tăi atunci cînd creezi conținut. Adaptează-te la nevoile lor și vei avea șanse mai mari să-i atragi.
Platforma „Atelierul Digital” a fost creată de Google pentru a oferi instrumentele necesare celor interesați să învețe mai multe despre mediul digital. Acesta ofera pregatire în lumea digitala sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gama cuprinzatoare de domenii: de la cum să-ți construiesși prezența online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienți. Iată care sunt avantajele unei astfel de certificări.
Programul consta într-o serie de 23 de module gratuite, ce cuprind exemple, studii de caz și detalii despre o arie larga de subiecte; de la cum îti construiești o prezenta online pînă la cum reusești să vinzi mai mult prin intermediului marketingului digital.
Odata finalizate cursurile online, absolvenții vor primi o certificare din partea Google și IAB Europe.
Mai mult, noțiunile învățate în cadrul programului Atelierul Digital reprezintă baza pentru o viitoare cariera în marketing digital, e-commerce sau publicitate online.
Diploma se obtțne după parcurgerea tuturor modulelor din Atelierul Digital.
Invață ce trebuie să conțină planul tău online, pe Atelierul Digital